Fiber eller 5G

Arbeid med fiberkabel

Ønsker du å strømme favorittserier, surfer uten ventetid eller ønsker sømløs tilkobling for alle enhetene dine, så er du avhengig av et stabilt og pålitelig nett. Men hva skal du som kunde velge når muligheten for både 5G og fiber er tilstede?

Fiberkabel eller trådløs infrastruktur, hva er best for deg som kunde?

Ønsker du å strømme favorittserier, surfer uten ventetid eller ønsker sømløs tilkobling for alle enhetene dine, så er du avhengig av et stabilt og pålitelig nett.

Men hva skal du som kunde velge når muligheten for både 5G og fiber er tilstede?

Fiber

Hva er fiber?

Fiberbredbånd er enkelt forklart, internett med uendelig hastighet. Du får en kompromissløs teknologi helt inn til husveggen. Signalene sendes via lys og kan overføre store mengder data i høy hastighet. Har du først lagt fiber inn til huset, finnes det ingen teknologi som er raskere og sikrere.

Fikse selv

Hva er 5G?

5G er et trådløs bredbånd som er basert ut fra et stort fibernett med basestasjoner. Kapasiteten og opplevelsen påvirkes av antall brukere i samme område og avstand til basestasjonene. Det vil si, jo flere stasjoner, desto bedre dekning, men motsatt, jo flere som logger seg på, desto tregere system.

Hvordan velge?

Når du skal ta stilling til hva du skal velge, så er det viktig å tenke over hvilke behov du har. Det er irriterende å vente på at sider skal lastes opp eller spill står og laster, så hastighet er viktig. Er du på hjemmekontor og i tillegg liker å game, så er hastighet opp fra deg også viktig. Andre ting som er viktig er å velge en stødig leverandør med god kundeservice og lokalkunnskap, en leverandør som har fornøyde kunder, samt har rask responstid om uhellet er ute.

 

Lurer du på om du kan få fibernett i din bolig eller fritidsbolig?

Ta kontakt med oss på 71 40 55 00 eller kontakt oss via vårt kontaktskjema.

Andre aktuelle saker