Norsk Folkehjelp Nesset

Nesset Folkehjelp

Norsk Folkehjelp Nesset er en frivillig redningsorganisasjon som opererer i Romsdal og Nordmøre. Som frivillig innen førstehjelp og redningstjeneste er foreningen en viktig del av beredskapen i lokalsamfunnet.

Norsk Folkehjelp

Den frivillige redningstjenesten

har utviklet seg betraktelig med årene og har blitt en profesjonalisert frivillig aktør som også bistår under krevende aksjoner, slikt som ved vann hvor det kreves spisskompetanse. Som en kystregion med fjord, elver og vann er vannredning ett naturlig satsningsområde for oss.

 

Norsk Folkehjelp

Øvelse gjør mester og hver tirsdag samles vi for å utfordre oss selv

Her øver vi på hypotermi-behandling ute; fra våt og kald pasient til trygt innpakket i båre.
Hypotermi er livstruende og det skal ikke mye til før ett menneske er nedkjølt, både på vinteren og sommeren. Derfor er ivaretakelse av hypotermi noe av det viktigeste vi som førstehjelpere kan gjøre når vi kommer frem til en som trenger vår hjelp.

Nesset Folkehjelp

Utfordrende terreng

Utfordrende terreng er noe vi i Norsk Folkehjelp ofte må ferdes i, det er derfor nyttig å kunne beherske bruken av støtteverktøy, spesialutstyr og metoder for å både sikre oss selv og ikke minst vedkommende vi skal hjelpe ut fra terrenget.

Sikkerheten til våre mannskaper er høyst prioritert når vi er ute på oppdrag. Vi skal være beviste over farene, foreta grundige risikovurderinger og sette egensikkerheten i fokus.

Norsk Folkehjelp

Når alarmen går

settes ett stort apparat i sving, blant annet dedikerte skredmannskap som fra Norsk Folkehjelp Nesset. Som eneste skredgruppe i området er det viktig att mannskapet holder sine ferdigheter vedlike og øver kontinuerlig, slikt blir vi rustet for innsats i skred, slikt blir vi gode på å redde liv. 

Andre aktuelle saker

Oppdatering til nye Telia Play

Telia har gjort noen endringer, men du kan fortsatt nyte det samme innholdet.I løpet av de neste ukene vil din Telia box bli oppdatert med nytt grensesnitt.... Se mer