Ofte stilte spørsmål - TV

Telia Box

Rød spinner på Telia Box?
Dersom du sliter med rød spinner på din Telia Box anbefaler vi at du i første omgang aktiverer en funksjon som heter «Omstart om natten». Denne aktiverer du ved å gå til hjem(huset på fjernkontrollen), naviger så til tannhjulet øverst i høyre hjørne på skjermen, gå så til info og trykk OK, før du går til status og trykker OK, naviger så ned til «Omstart om natten» som ligger helt nederst på listen og aktiver denne. 

Om du fortsatt opplever rød spinner etter å ha aktivert «Omstart om natten» er neste steg å ta en fabrikkreset av Telia Boxen. Dette kan gjøres på to måter, den ene er å holde inne «Power-knappen» på høyresiden av boksen, mens du tar ut strømkabelen og venter noen sekunder før du setter inn igjen strømkabelen. Det er viktig at du holder inne «Power-knappen» hele tiden mens du tar ut og inn strømkabelen. Etter å ha gjort dette skal du få opp Telia-logoen på TV-skjermen din, du kan da slippe «Power-knappen» igjen, så er det bare å vente til boksen starter opp igjen for så å følge stegene for oppsett av ny TV-boks. Den andre måten å ta en fabrikkreset av Telia Boxen er å gå til hjem(huset på fjernkontrollen), naviger til tannhjulet øverst i høyre hjørne på skjermen, gå til «Lagring og tilbakestilling og trykk OK, velg så «Tilbakestilling til fabrikkstandard» og «Slett alt». Boksen vil da tilbakestille seg til fabrikkstandard og det er bare å vente til boksen starter opp igjen for så å følge stegene for oppsett av ny TV-boks. Minner samtidig om at «Omstart om natten» er noe som må aktiveres igjen om man tar en fabrikreset på Telia Box. 

Dersom du fortsatt sliter med rød spinner på din Telia Box etter å ha testet dette er det bare å kontakte oss direkte for bytte av TV-boks. 

Treghet på Telia Box? 
Sliter du med treghet på din Telia Box anbefaler vi å sjekke at TV-boksen din er helt oppdatert. Dette gjør du ved å gå til hjem(huset på fjernkontrollen), naviger så til tannhjulet øverst i høyre hjørne på skjermen, gå til «Info» og trykk OK, velg så «Telia box oppdatering». Der vil du få opp både «Systemoppdatering» og «Programvareoppdatering» og det er viktig at du da sjekker om det ligger noen oppdatering tilgjengelig for begge disse(og gjennomføre disse om det er så). 

Dersom du fortsatt sliter med treghet på Telia Boxen etter å ha oppdatert den blir neste steg å ta en fabrikkreset av boksen. Dette kan gjøres på to måter, den ene er å holde inne «Power-knappen» på høyresiden av boksen, mens du tar ut strømkabelen og venter noen sekunder før du setter inn igjen strømkabelen. Det er viktig at du holder inne «Power-knappen» hele tiden mens du tar ut og inn strømkabelen. Etter å ha gjort dette vil du få opp Telia-logoen på TV-skjermen din, du kan da slippe «Power-knappen» igjen, så er det bare å vente til boksen starter opp igjen for så å følge stegene for oppsett av ny TV-boks. Den andre måten å ta en fabrikkreset av Telia Boxen er å gå til hjem(huset på fjernkontrollen), naviger til tannhjulet øverst i høyre hjørne på skjermen, gå til «Lagring og tilbakestilling og trykk OK, velg så «Tilbakestilling til fabrikkstandard» og «Slett alt». Boksen vil da tilbakestille seg til fabrikkstandard og det er bare å vente til boksen starter opp igjen for så å følge stegene for oppsett av ny TV-boks.

Om du fortsatt sliter med treghet på din Telia Box etter å ha testet dette er det bare å kontakte oss direkte for bytte av TV-boks. 

Trøbbel med NRK appen på Telia Box?
Vi har inntrykket av at en del kunder har hatt litt trøbbel med NRK appen den siste tiden. Det virker å være den siste oppdateringen av appen som skaper problemer, så vi anbefaler derfor å teste å avinstallere siste versjon. Dette gjøres på følgende måte: Trykk på hjem(huset på fjernkontrollen) – gå til Apper og naviger ned til NRK Appen – hold så inne OK-knappen på fjernkontrollen og velg Info – velg så Avinstaller oppdatering. 

Kun NRK’s kanaler på Telia Boxen?
Dersom du opplever at det kun er NRK’s kanaler som dukker opp på Telia Boxen så indikerer dette at boksen ikke lenger har WiFi som gjør at den da ikke klarer å hente inn andre kanaler eller TV-guide. Dette løses ofte ved at man: Trykker på hjem(huset på fjernkontrollen) – naviger til tannhjulet øverst i høyre hjørne på skjermen – gå så til «Info» og trykk OK før du velger «Start på nytt». Boksen vil da bruke noen minutter på å starte opp igjen på nytt. 

Om du fortsatt ikke får tilgang til annet enn NRK’s kanaler etter å ha testet dette er neste steg å ta en fabrikkreset av Telia Boxen. 

Sliter du med å spille av innhold via Apper på din Telia Box?
Av og til kan man oppleve å få beskjed om at det er trøbbel med avspilling av innhold via for eksempel Netflix, HBO Max, Viaplay eller andre apper. I mange tilfeller løser dette seg ved å tvinge avslutning på den aktuelle appen. Dette gjøres ved å gå til hjem(huset på fjernkontrollen) – gå til apper – naviger ned til den aktuelle appen og hold inne OK-knappen på fjernkontrollen til du får opp en liten meny – gå så til «Info» og velg «Tving avslutning». 

Går Telia Boxen i lås ved Android TV-skjermen?
Vi har vært borti at flere den siste tiden sliter med at Telia Boxen låser seg i oppstarten på Android TV-bildet og bare blir stående der. Dersom dette skjer må man ta en manuell fabrikkreset ved å holde inne «Power-knappen» på høyresiden av boksen, mens du tar ut strømkabelen og venter noen sekunder før du setter inn igjen strømkabelen. Det er viktig at du holder inne «Power-knappen» hele tiden mens du tar ut og inn strømkabelen. Etter å ha gjort dette skal du få opp Telia-logoen på TV-skjermen din, du kan da slippe «Power-knappen igjen, så er det bare å vente til boksen starter opp igjen for så å følge stegene for oppsett av ny TV-boks.

Andre problemer med Telia Box?
Ved andre problemer på Telia Box anbefaler vi å teste å koble ut alt av kabler og la boksen stå fritt i noen minutter før man kobler den opp på nytt igjen. Når man da kobler den opp igjen er det viktig at man ser til at alt av kabler står skikkelig i både uttaket, TV-boksen og i selve TV’en. Gjerne prøv å sett HDMI-kabelen i en annen inngang på TV’en også om du har mulighet til det! Videre kan det være lurt å bare dobbeltsjekke at boksen er helt oppdatert. 
Dette gjør man ved å gå til hjem(huset på fjernkontrollen), naviger så til tannhjulet øverst i høyre hjørne på skjermen, gå til «Info» og trykk OK, velg så «Telia box oppdatering». Der vil du få opp både «Systemoppdatering» og «Programvareoppdatering» og det er viktig at man da sjekker om det ligger noen oppdatering tilgjengelig for begge disse(og gjennomføre disse om det er så). 

Dersom du fortsatt skulle ha problemer med din Telia Box etter å ha testet dette er det supert om du kontakter oss direkte sånn at vi får undersøkt det nærmere og eventuelt hjulpet deg med bytte av TV-boks.

Andre ofte stilte spørsmål og svar om TV finner du ved å trykke på denne linken.

Ellers vil vi bare tipse om at Telia har en YouTube-kanal hvor de legger ut «How to»-filmer hvor man får litt tips og triks til hvordan man bruker Telia Box her.